اشاره شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- دوشنبه 30 مهر ماه سال يك هزار و سيصد و نود و هفت در مركز همايشهاي سازمان مديريت صنعتي ايران، پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي با موضوع «برنامه ريزي بر پايه سناريو در روابط عمومي» در حالي برگزار شد كه در جمع اساتيد برجسته و انديشمندان علوم ارتباطات، مديران و كارشناسان روابط عمومي هاي نهادها و سازمانهاي مختلف، شاهد اعطاء جايزه دكتر نطقي بنيانگذار روابط عمومي در ايران به پروفسور حسن بشير استاد دانشگاه امام صادق (ع) بوديم. رويدادهايي كه پيش از آغاز سخنرانيهاي علمي كنفرانس، در بخش افتتاحيه بوقوع پيوست.
در آئين اعطاي هفتمين دوره جايزه بين المللي «دكتر نطقي» پدر روابط عمومي ايران به «پروفسور حسن بشير» استاد دانشگاه امام صادق(ع) كه با حضور برخي شخصيتهاي علمي و فرهنگي از جمله دكتر محمد سلطاني فر معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، دكتر باقر ساروخاني، دكتر علياكبر جلالي و دكتر سعيدرضا عاملي، دقايقي در خصوص شخصيت علمي نامبرده سخنراني كردند.
همچنين در اين مراسم شش كتاب علمي ارزشمند رونمايي شد كه كتاب اول با موضوع «رويكردهاي نوين كاربردي خلاقيت در روابط عمومي" (مجموعه مقالات چهاردهمين كنفرانس بينالمللي روابطعمومي ايران) داراي 12 مقاله ارزشمند حاوي مجموعه آثار و مقالات كنفرانس قبلي يعني چهاردهمين كنفرانس روابط عمومي ايران است و كتاب دوم با عنوان «سناريونگاري در روابط عمومي»، كتاب سوم با عنوان "ارتباطات و روابط عمومي"، كتاب چهارم "دستورالعمل قطعي سال 2018 براي اهداف و نتايج كليدي" (OKR) است كه مي تواند به عنوان يك پلتفرم موفقيت براي روابط عموميهاي با كارايي بالا مورد استفاده قرار گيرد. كتاب پنجم «تحليل گفتمان رسانههاي جهان» كه جلد دوم آن در 3 بخش و 4 فصل تدوين شده و كتاب ششم «مطالعات ميان فرهنگي» است كه در هشت فصل تنظيم شده است.
كتابهاي "روابط عمومي نوشتاري و فنون رسانه اي" تاليف ويلكاكس و نولت و "تكريم ارباب رجوع" تاليف سعيد معادي نیز رونمايي شد.
آنچه از نظر مي گذرد نخست مجموعه سخنرانيهاي مربوط به آيين نامه افتتاحيه و مراسم اعطاي جايزه دكتر نطقي و برگزيدگان روابط عمومي كشور و در بخش دوم سخنرانيهاي علمي ارايه شده در پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران است. با هم مي خوانيم:
آنچه از نظر مي گذرد نخست مجموعه سخنراني هاي مربوط به آيين افتتاحيه و مراسم اعطاي جايزه دكتر نطقي و برگزيدگان روابط عمومي كشور و در بخش دوم سخنراني هاي علمي ارايه شده در پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران است. باهم مي خوانيم:
دبيركل كنفرانس: دبيركل كنفرانس روابط عمومي: روابط عمومي ها نيازمند راه حل هاي مدرن اند
در مراسم افتتاحيه اين كنفرانس، مهدي باقريان دبيركل كنفرانس، ضمن خوشامدگويي، گزارشي از طراحي و برنامه هاي كنفرانس ارايه كرد.
رييس انجمن متخصصان روابط عمومي، اهميت اين كنفرانس را حضور اساتيد برجسته از دانشگاههاي سراسر كشور، مديران، كارشناسان و دانشجويان روابط عمومي عنوان كرد.
وي گفت: اين كنفرانس به شركت كنندگان اين فرصت را مي دهد تا از يك رويداد الهام بخش و تعاملي به منظور آشنايي با مباحث جديد، بروز و كاربردي روابط عمومي و همچنين افزايش مهارتهاي خود استفاده كنند.
باقريان افزود: معمولا موضوعاتي كه كنفرانس روابط عمومي به آن مي پردازد بعضا الهام بخش برخي رويدادها و تشكلهاي حرفه اي است. در واقع كنفرانس روابط عمومي همزمان با تاثيرپذيري از پيشرفتهاي حاصل در اين عرصه در جهان، در پاره اي موارد نيز تاثيرگذار و پيشتاز بوده است.
وي تصريح كرد: در همين راستا موضوع كنفرانس امسال به سناريونگاري اختصاص داده شد و دبيرخانه كنفرانس با انتشار دو كتاب در اين زمينه ضمن توسعه و غناي ادبيات روابط عمومي، به درك اين مسئله كمك كرد. همچنين توجه به سناريونگاري به عنوان يك راه حل در كنار ساير راهبردهاي برنامهريزي از جايگاه ويژه اي برخوردار است و ضرورت دارد روابط عمومي ها فعالانه وارد اين عرصه شوند.
دبيركل كنفرانس در ادامه با اشاره به فعاليتهاي دبيرخانه كنفرانس در حوزه نشر، گفت: در 15 سال اخير، دبيرخانه كنفرانس با همكاري انتشارات كارگزار روابط عمومي بيش از 25 عنوان كتاب در حوزه روابط عمومي منتشر كرده و مقالات برگزيده كنفرانس در پانزده دوره گذشته منتشر شده و امسال نيز كتاب مجموعه مقالات كنفرانس منتشر شده است.
وي گفت: امسال كنفرانس شش كتاب منتشر كرده كه علاوه بر موارد ذكر شده، ميتوان به كتاب ارتباطات و راهبردها تاليف دكتر حسن بشير دبير كميته علمي كنفرانس اشاره كرد. همچنين دو كتاب "روابط عمومي نوشتاري و فنون رسانه اي" و " تكريم ارباب رجوع" با همكاري روابط عمومي بانك صادرات ايران منتشر شده كه جاي تقدير و تشكر دارد. ضمنا چند كتاب ديگر در مرحله انتشار قرار دارد كه در موقع مقتضي اطلاع رساني خواهد شد.
باقريان در خصوص جايزه دكتر حمید نطقي گفت: جايزه دكتر نطقي بنيانگذار روابط عمومي ايران، نام جايزه اي است كه به منظور اداي احترام به دكتر نطقي و پاسداشت ارزشهايي كه او از آنها حمايت مي كرد، توسط موسسه كارگزار روابط عمومي در سال 1383 طراحي شده است.
دبيركل كنفرانس اظهار داشت: كميته برنامه ريزي و اجرايي اعطاي جايزه دكتر نطقي، پدر روابط عمومي ايران تصميم گرفته است كه در سال جاري هفتمين جايزه بين المللي نطقي را به شخصيت علمي ارتباطات و روابطعمومي دكتر حسن بشير، به پاس تقدير از بيش 30 سال فعاليت و تلاش مداوم ايشان در اين حوزه، كه 10 سال آن به عنوان دبيركميته علمي كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران صرف شده است، اعطا كند.
دكتر محمد سلطاني فر معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: دكتر بشير نماد تواضع در جايگاه رفيع استادي هستند
دكتر محمد سلطاني فر معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين كه بيش از 30 سال دكتر بشير را مي شناسد و روند فعاليتها و تلاشهاي بي وقفه وي را شاهد بوده، گفت: در اين مدت در عزم و اراده دكتر بشير در مسير توليد علم و دانش افزايي و روحيات ايشان خللي حادث نشده و ايشان در نهايت خشوع و افتادگي هيچگاه جايگاهي به جز جايگاه رفيع استادي براي خودشان قايل نبودند و همواره به عنوان چهره اي علمي و دانشگاهي به تلاشهاي موثر خود ادامه داده و مي دهند.
دكتر محمد سلطاني فر افزود: اميدوارم سايه ايشان همواره بر سر علوم ارتباطات و روابط عمومي هاي كشور مستدام باشد و ما از منش اخلاقي و سلوك دكتر بشير به عنوان الگويي عملي در رفتار و اعتقادات خويش بهره مند شويم.
دكتر باقر ساروخاني پدر علم جامعه شناسي ارتباطات: اجتناب از خودمحوري و امانتداري از خصلت هاي دكتر بشير است
پدر علم جامعه شناسي ارتباطات از ديگر سخنرانان آيين افتتاحيه پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي نيز در سخناني به تشريح ويژگيها و ابعاد شخصيتي دكتر حسن بشير پرداخت.
دكتر باقر ساروخاني با اعتقاد به اين كه دكتر بشير، نماد يك شخصيت دانشگاهي است گفت: امانتداري در تأليف كتب علمي متعددي كه ايشان به جامعه علمي كشور ارايه كرده اند همواره وجود دارد و من هرگز نديدم كه دكتر بشير جمله اي را به كار برده باشند و حق صاحبش را ادا نكرده باشند. حتي يك جمله كوتاه را.
وي افزود: اجتناب از خودمحوري و خودخواهي، فروتني و خشوع، پيگيري كار تا اتمام آن، عشق به كار علمي و اداي دين به تمامي همكاراني كه با ايشان در خلق آثار علمي يار و ياورشان بوده اند، از سجاياي اخلاقي دكتر بشير به شمار مي رود.
پدر علم جامعه شناسي ارتباطات با تقدير از موسسه كارگزار روابط عمومي در قدرداني و تجليل از چهره هاي ماندگار علمي در حوزه ارتباطات تصريح كرد: انديشه شما را در تجليل از اين چهره تابان دانش، علي الخصوص دانش ارتباطات مي ستايم. چرا كه دانايي را قدرشناسي، خود موجبات بسط دانش و تجلي توسعه پايدار را فراهم مي آورد.
دكتر علي اكبر جلالي پدر علم فناوري ايران: دكتر بشير مفاهيم جديدي را به حوزه فضاي مجازي وارد كرده است
دكتر علي اكبر جلالي پدر علم فناوري اطلاعات ايران با بيان اين كه از نظر دكتر بشير، تمدن بر پايه سه اصل جامعه آگاه، علوم مفيد و فرهنگ غني استوار است گفت: در حوزه فضاي مجازي مفاهيم ارايه شده توسط دكتر بشير بسيار حائز اهميت و نقش بي بديل ايشان در عرصه هاي جديد علوم ارتباطات تجلي تلاشهاي بي وقفه ايشان است.
وي افزود: از منظر ايشان در حوزه فضاي مجازي، فرماندهي عرصه گسترده فضاي مجازي با افزايش سواد رسانه اي و روش هاي ايجابي و نه سلبي امكان پذير است.
دكتر جلالي با اشاره به پيشينه آشنايي ديرين خود با دكتر بشير، پيرامون سجاياي اخلاقي وي اذعان داشت: ايجاد شوق و انگيزه در دانشجويان، فروتني و اين نكته كه ايشان فقط يك چهره دانشگاهي محض هستند از ويژگيهاي بارز دكتر بشير محسوب مي شود و بنده درسهاي بسياري از ايشان آموخته ام.
دكتر سعيدرضا عاملي استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمريكا: تحليل گفتمان با روش نوآورانه دكتر بشير امري خلاقانه است
استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمريكا در دانشگاه تهران در مورد دكتر بشير گفت: كارهاي علمي ايشان در حوزه علوم ارتباطات، مبتني بر روشهاي نوآورانه و خلاقانه ويژه در حوزه تحليل گفتمان است.
دكتر سعيدرضا عاملي تصريح كرد: روشهاي جديد با مباني ديني و نگرش به متون ديني در تحليل گفتمان توسط دكتر بشير به جامعه ارتباطات كشور عرضه شده كه در نوع خود بي نظير است.
وي با بيان اينكه 27 سال در لندن همكار دكتر بشير بوده است از وي به عنوان استادي كوشا، محقق و مدير اجرايي توانمند ياد كرد كه نشان از ضمير پر توان او دارد.
دكتر عاملي، تأليفات ارزشمند و آثار علمي دكتر بشير را ستودني توصيف كرد و اعطاي نشان و جايزه دكتر نطقي به وي را توسط موسسه كارگزار روابط عمومي مورد تقدير قرار داد.
شايان ذكر است دكتر حسن بشير نيز در سخناني ضمن تجليل از سخنرانان بخش آغازين كنفرانس گفت، من تلاش مي كنم با شبيه سازي خود به اساتيد و بزرگواراني كه الگوهاي بنده هستند، در مسير آنها قدم بردارم.
گفتني است رونمايي از آخرين كتابهاي نوشته شده توسط دكتر بشير، رونمايي از تمبر اختصاصي دكتر حسن بشير و اعطاي جايزه بزرگ دكتر نطقي از ديگر برنامه هاي بخش نخست كنفرانس پانزدهم به شمار مي رود.
بخش دوم كنفرانس و ارائه مقالات و سخنراني هاي علمي دكتر سعيد رضا عاملي استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمريكا در دانشگاه تهران: روابط عمومي هاي با نگاه به آينده در پي رفع چالش هاي سازمان هستند
سخنراني دكتر عاملي با موضوع «روابط عمومي و كاركردهاي سناريو نويسي واقعي – مجازي داده مبنا بر بستر واقعيت»سرآغاز بخش علمي كنفرانس بود كه حاوي نكاتي اساسي از جمله عجين شدن روابط عمومي با سناريو نويسي و اينكه روابط عموميها با نگاه به آينده در پي رفع چالشهاي سازمان هستند بود.
دكتر عاملي در سخنراني خود با بيان اينكه سناريو نويسي با هدف تسلط بر آينده صورت مي گيرد گفت: روابط عمومي تمام هوشمند، سيستمي و الگوريتمي كه همه ارتباطات، تبادل اطلاعات و ارايه خدمات در فضاي واقعيت گسترده و هوش مصنوعي انجام مي گيرد، از جمله سناريوهاي در نظر گرفته شده براي آينده روابط عمومي به شمار مي رود.
دكتر عاملي با اعتقاد به اينكه الگوريتمي شدن به معناي با برنامه عمل كردن، سيستم داشتن و يافتن راه حل در بن بست ها و تأمين آرمانهاي به ظاهر دست نيافتني است، اظهار داشت: تسهيل امور و حفظ سلامت و تعالي انسان و محيط زيست دو هدف اصلي روابط عمومي ها در فضاي سمانتيك بر مبناي قدرت الگوريتم كردن روندها و فرآيندها محسوب مي شوند.
استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمريكايي دانشگاه تهران با بيان اينكه در شرايط امروز ديگر نمي توان با روشهاي سنتي در بازار رقابت و عرصه كسب و كار به موفقيت دست يابيم خاطر نشان كرد: در عصر داده هاي بزرگ كه اطلاعات بر مبناي صفر و يك است ما شاهد آن هستيم كه فضاي الگوريتمي دقيقاً همان فضاي يك سناريو است و با وارد كردن شوك به مسير داستان در فضاي الگوريتمي مي توانيم محتواي اطلاعات، ارتباطات ميان فردي، ارتباطات شبكه اي و فراگير، تمامي داده ها را به خدمت بگيريم تا در آينده تأثيرگذار باشيم.
وي آينده پژوهي را ريشه در ظرفيتهاي خيالي انسان و انگيزه هاي آرماني او دانست و پيشينه آن را به تولد انسان نسبت داد و با بيان اينكه زندگي در حال، مستلزم فهم عميق آينده است اذعان داشت: مجموعه مطالعات آينده پژوهانه به سه رويكرد آينده ممكن، آينده محتمل و آينده مطلوب تقسيم مي شوند و در روش سناريو نويسي، رويكرد كنشگرانه درازمدت، به خلق چشم انداز سازمان همراه با گستره وسيعي از بديلها منجر مي شود.
دكتر عاملي آمادگي روابط عمومي ها براي تغييرات بزرگ و شناخت ظرفيتها و چالشهاي سازمان را براي ترسيم آينده مبتني بر بازگشت به ارتباطات طبيعي ارتباطات خودكار و اتوماتيك حايز اهميت دانست.
دكتر علي اكبر فرهنگي استاد تمام دانشگاه تهران: روابط عمومي ها با تدوين سناريوها براي آينده برنامه ريزي كنند
دكتر فرهنگي در سخنراني خود به تشريح 10 روند سناريو نويسي پرداخت و انقلاب در حقوق شهروندي، طوفان تكنولوژي، رشد نامتوازن همه جانبه، تحول در كار، حقوق و دستمزد، انقلاب در بهداشت و درمان، فناوريهاي نوين بدون توقف و بي مرز جنگها و صلح ها، روشنگري در سياست و انفجار جمعيت و اثرات آن بر منابع طبيعي و محيط زيست را از مهمترين روندهاي مورد توجه در سناريو نويسي برشمرد.
وي با بيان اينكه بروز و ظهور عصر صنعتي منجر به دگرگوني و تغيير در تمامي نهادهاي اجتماعي شده است، وقوع انقلاب ديجيتال در عصر اطلاعات و عصر شبكه اي را موجب پديد آمدن شرايط بسيار متغير قلمداد كرد و اظهار داشت: براي سناريو نويسي در چنين فضايي لازم است تا واقعيتهايي كه از گذشته وجود داشته است و هم اكنون استمرار دارد و در آينده ممكن است باز هم وجود داشته باشند، مورد نظر قرار مي گيرد و به ناچار بايد روندهاي آينده را نيز مطمح نظر قرار دهيم.
دكتر فرهنگي خاطر نشان كرد: با وجود انسانها و مخاطبان هوشمند، نظام رسانه اي گذشته و قواعد حاكم بر آن نيز دستخوش تحول شده و روابط عموميها با شناخت قواعد جديد و بهره گيري از رسانه هاي متحول شده مي توانند با تدوين سناريوها براي آينده برنامه ريزي كنند.
دكتر مهدي نادري منش پژوهشگر دانشگاه يوكال واشنگتن: علوم در حال به هم ريختن اتصالات و سناريوهاست
دكتر نادري منش در سخنراني خود با تأكيد بر لزوم حركت روابط عموميها به سوي شبيه سازي گفت: درحال حاضر صحبت از سناريو نويسي مبتني بر تفكر خطي است در حالي كه لزوم تفكر تصاعدي بيش از زمان ديگر احساس مي شود بنابراين در دوره اي كه قدرت رايانه ها ميليونها برابر بيشتر از تمام مغز هشت ميليارد انسان روي كره زمين است نمي توان صحبت از تفكر خطي داشته باشيم.
دكتر نادري منش با اعتقاد به اينكه انقلاب اعجاز انگيز پنجم صنعتي به قلمرو خداوند وارد شده است، از مرگ فلسفه به عنوان يك محصول جانبي ذهن انسان ياد كرد و اذعان داشت: علم، دوچرخه نيست كه آن را توليد كنيم بلكه اكتشاف آن چيزي است كه خداوند در خلقت قرار داده است
وي افزود: علم از طرف خدا و فلسفه از طرف انسان پديد آمده و در شرايطي كه جهان متافيزيك درحال حاضر متعلق و در تصاحب علم و فناوري است هرگز نمي توان قائل به تفكر خطي باشيم؛ بلكه تفكر تصاعدي مورد نظر است.
دكتر مهدی نادري منش به سخن پروفسور گلالو مبني بر اينكه "تغييرات آنقدر عميق است كه از منظر تاريخي بشري هيچ وقت چنين وعده اي، پتانسيلي و يا احتمال بالقوهاي براي آينده وجود نداشته است" تصريح كرد: همه جا در شرف ايجاد اخلال و آشوب است و انقلاب پنجم با تمام قوا، بدون مشخص بودن جهت و دورنما به سمتي نامشخص و با شتابي وحشتناك پيش مي رود.
وي افزود: بدون توجه به مگاپروژه هاي علمي و تكنولوژي، نمي توان آينده اي مطلوب، برتر و مورد نظر را ترسيم و به دست آوريم. علوم در حال به هم ريختن اتصالات و سناريوها هستند و آنچه حائز اهميت است سناريوها نيستند بلكه شبيهسازها با محور قراردادن انسان و تسلط بر مگاپروژه هاي علمي مي تواند تأثيرگذاري به آينده را ممكن سازد.
پژوهشگر دانشگاه يوكال واشنگتن خاطر نشان ساخت: دولتها و كشورهايي كه مگاپروژه هاي علمي و فناوري ندارند، درحدي ضعيف و توهم زده مي شوند كه زندگي، دين، باور، آرزوها و آينده مردم خود را با تمام بي رحمي، خودزني، شقاوت و ايمان به مسلخ مي برند تا كمبودها، گمراهي ها، ضعفها و خرافات خود را پوشش دهند.
دكتر نادري منش با اعتقاد به اين كه ذهنهاي جاهل و توهم زا هميشه ترمزهاي هدايت و پيشرفت هستند، از روش جديد ارتباطي كه سه هفته پيش آغاز شد خبر داد و گفت: در اين روش شاهد ايجاد شبكه ارتباطي مغزها در دنيا هستيم و سه هفته قبل نخستين شبكه ارتباطي مغزها در قالب يك شبكه سه نفره ايجاد شد و در آينده گوشيهاي موبايل، كاربردي كه در حال حاضر دارند، نخواهند داشت.
وي اتصال مغزها به رايانه ها را از رويدادهاي حتمي آينده عنوان كرد و نقش حياتي مگاپروژه هاي علمي در نگارش و عملياتي كردن سناريو و شبيه سازي در ميدان «بازي شطرنج سرنوشت ملل» و ساير مسائل هشدار دهنده را تشريح كرد.
دكتر كيومرث اشتريان دانشيار سياست گذاري عمومي دانشگاه تهران: سناريونويسي در شرايط امروز ميسر و ممكن است
دانشيار سياستگذاري عمومي دانشگاه تهران در سخنراني خود با بيان اينكه داده انبوه به رويكرد «مرگ نظريه» ميدان عمل وسيعي داده است و نظريه بر همين اساس در حد استراتژي پژوهشي تقليل داده شده است گفت: استراتژيها متمركز بر اقدامات هستند و نه تحليل روندها، بنابراين داده انبوه، سناريونويسي را در دام روزمرگي و عبور از نظريه ها كشانده است.
سناريونويسي چهارگانه شامل آينده هاي ممكن، باور پذير، محتمل و مطلوب، دسته بندي دكتر اشتريان بود و وي با اشاره به اينكه عناصر اصلي انقلاب چهارم صنعتي از طريق سنسورهاي هوشمند و ديتاها به لحظه توليد مي شوند و امكان نوآوريهاي گسترده اي را بوجود آورده اند اظهار داشت: نوآوريها سريع تر از پيش بيني ها و آينده محتمل حركت مي كنند و سناريوها توان تسلط بر سرعت و گستردگي دگرگونيهاي امروز را ندارند.
وي با تأكيد بر لزوم توامندسازي روابط عمومي ها براي تأليف سناريوها، وقوف و درك شرايط موجود، آشنايي هر چه بيشتر به برنامه ريزي لحظه اي و تحليل اطلاعات را از زيرساختهاي اصلي براي سناريونويسي قلمداد كرد و گفت: كسب آمادگي روابط عمومي ها مستلزم اساسي ترين مهارتهايي است كه بشر يا سازمان بايد براي خود فراهم كند. ازجمله هوش فردي و سازماني، آمادگي رواني، تنقيح ارزشها و مهارتهاي فلسفي و شناختي فناوريهاي جديد در اين زمره قرار مي گيرند.
دانشيار سياستگذاري عمومي دانشگاه تهران، سناريونويسي در شرايط امروز را بر مبناي توانمندسازي در فضايي كه هيچ تصويري و هيچ چشم اندازي از آينده موجود نيست، بر اساس اصول توانمند سازي رواني، هوشي، ارزش و فناورانه ميسر و ممكن دانست. دكتر سعيد خزاعي استاد تمام دانشگاه مديريت دانشگاه تهران: سناريو ، ابزاري براي مديران كارآمد و آينده نگر
دكتر سعيد خزاعي با بيان اينكه عوامل متعددي در شكل گيري آينده موثر هستند از غير قابل پيش بيني بودن آينده به عنوان يك هدف متحرك ياد كرد و افزود: به هر تقدير ما نيازمند پيش بيني هستيم و سناريوها به اين مسئله كمك مي كنند.
وي افزود: رويكردهاي خطي و بهره گيري از پيش بينيهاي مبتني بر ذهن شهودي، بر اساس مدل ذهن و تبديل به الگوي شناختي، موثر مي افتد و اگرچه گاهي يك حادثه، تمام پيش بينيها را به مخاطره مي اندازد اما پيش بينيهاي ذهني يكي از مولفههاي حساس مديريت مدرن محسوب مي شود.
دكتر خزاعي با اشاره به اين كه معمولاً پيش بيني هايي بر اساس اين فرض كه جهان فردا شبيه به جهان امروز خواهد بود بنا مي شود اظهار داشت: پيش بيني ها هميشه غلط از آب در نمي آيد بلكه آنها مي توانند به طور قابل قبولي درست باشند.
وي از پذيرفتن عدم قطعيت و كوشش براي فهم و درك آن در كانون اصلي استدلالها براي برنامه ريزي و پيش بيني بهتر به عنوان عامل اساسي ياد كرد و گفت: دو يافته مهم روانشناسي در ارتباط با قضاوت انسان عبارت است از توانايي محدود پردازش اطلاعات و قضاوت كردن افراد بر مبناي انطباق.
دكتر خزاعي، سونگري، وهم كنترل، تفكر آرزومندانه، درك غلط از نوسانهاي تغييرات و واپس گرايي را از تله هاي موجود در مرحله خروجي و موثر به قضاوت انسان برشمرد و تصريح كرد: سناريوها كمك مي كنند به صورت علمي مجموعه گذرگاههاي زماني موجود در ذهن را به عنوان عناصر اصلي تشكيل دهنده حافظه آينده بكار گيرد و با درك سيگنالهاي تغييرات و مفهوم گذرگاههاي زماني، به مفهوم آفريني براي آينده بپردازد.
استاد تمام دانشگاه مديريت دانشگاه تهران در بخش ديگري از سخنراني خود با اعتقاد به اينكه استراتژي ها در بدو تولد از دنيا مي روند خاطر نشان كرد: زماني كه محيط فعاليت بيروني يك سازمان، پيچيده و توأم با عدم قطعيت است، تصميمهاي كليدي با پيامدهاي بلندمدت در قالب سناريو بسيار مفيد و كاربردي خواهد بود.
وي با برتر دانستن تخيل از عقل تصريح كرد: سناريوها مي توانند از حال به آينده يا آينده به حال نوشته شوند و با رويكرد مسئله محوري، موضوع محوري و سازمان محوري مي كوشند با توسعه و هوشمندي و آگاهي درباره هرآنچه كه نسبتاً مشخص است، فهم و دانش درباره آينده را به حداكثر برسانند.
دكتر خزاعي آگاهي درباره آنچه را كه در آينده مشخص نيست را نتيجه موضوع بنيادين عدم قطعيت دانست و افزود: آينده هاي مختلفي وجود دارند كه درگرو رفتار ما هستند و بر اساس سه اصل اساسي تفكر سناريويي، تفكر سيستمي، آينده هاي بديل و تفكر باز نسبت به آينده محقق مي شوند.
وي با بيان اينكه داستانها، فضاي مه آلود ذهن ما را از بين مي برند و انسان بر اساس داستان، ذهن خود را كد بندي مي كند اظهار داشت: استفاده مناسب از سناريوها بر پايه داستان براي انتقال تجارب بسيار حائز اهميت است.
دكتر خزاعي، باورپذيري، بينش سازي، برابري بديلها، انسجام دروني، چالش گري، يادآور پذيري و اجزاي همبسته را از مهمترين ويژگيهاي سناريوي كارآمد برشمرد.
دكتر بهنود الله وردي نيك: برندآفريني ، آخرين سناريوي روابط عمومي
دكتر الله وردي با اشاره به «داستان فيل برند»، ادراك كلي سازمان از مفهوم برند به عنوان موجودي زنده، گفت: دميدن روح واحد توسط تمامي اعضاي سازمان به نحوي كه شواهد و گواهي دهند تا تجربه يكپارچه اي از سازمان در ذهن مخاطب شكل گيرد، منجر به خلق موجود زنده اي به نام برند مي شود.
وي تعريف و ادراك مخاطب از يك پديده به نام برند را وابسته به زيرساخت هايي دانست كه تمامي اجزاي سازمان در آن دخيل هستند و در اين باره اظهار داشت: برند، هويت و ادراك ذهني و احساسي قلبي دروني است كه در افراد نسبت به يك پديده بوجود مي آيد.
هدايتگر و استراتژيست كسب و كارها به عنوان آخرين سخنران كنفرانس پانزدهم قويترين برند دنيا را برند «مادر» اعلام كرد كه در تمامي جوامع معنا، مفهوم و احساس قلبي يكساني را در اذهان متبلور مي سازد و با بيان اينكه روابط عمومي در هر سازمان به عنوان رهبر اركستر سازمان هستند تصريح كرد: اعتبار برند صرفا به ميزان فروش باز نمي گردد بلكه احساس آرامشي است كه در مخاطب از شنيدن نام برند ايجاد ميكند نشان از موفقيت سازمان و بويژه روابط عمومي در برندسازي دارد.
وي نقش مدير روابط عمومي را در برند آگاهي، نگرش و دانش برند و وفاداري برند موثر قلمداد كرد و افزود: روابط عمومي به عنوان مدير حراست از هويت برند، بر همه عوامل مثبت و منفي مشهود و نامشهود و بيروني و دروني برند در ذهن مخاطب نقش تأثيرگذاري دارد.
دكتر اللهوردي، خلاقيت،بينش و شهود 360 درجه اي، توجه به مخاطب، رقبا، محيط كار، همكاران و سازمان را از ويژگيهاي يك مدير موفق روابط عمومي دانست و گفت: در سناريو نويسي تمامي موارد مذكور مورد لحاظ قرار مي گيرد تا هويت بصري، كلامي، حسي و مفهومي در مرتبه بالايي حفظ شود.
مديريت ذهن مخاطبان، جريان سازي و خلق رويدادهاي جريان ساز، خلق تجربه، يكپارچگي در عمل و الهام بخشي از ديگر ويژگيها و اقدامات يك مدير موفق به زعم دكتر الله وردي بود كه به تشريح آنها پرداخت.
شايان ذكر است در پايان مجموعه سخنراني هاي بيان شده، دكتر حسن بشير به جمع بندي مباحث مطروحه پرداخت و در سخناني به ضرورت فراهم سازي بستري مناسب براي تبادل تجارب روابط عمومي ها در قالب گفتمان فرابخشي با هدف ايجاد يك روابط عمومي يكپارچه و قدرتمند تاكيد كرد.
ديگر برنامه هاي كنفرانس جايزه پدر روابط عمومي ايران به حسن بشير اهدا شد
جايزه بين المللي دكتر حميد نطقي بنيانگذار روابط عمومي ايران در پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي به پروفسور حسن بشير استاد دانشگاه امام صادق(ع) اعطا شد.
تاليف، ترجمه و ويراستاري بيش از 60 عنوان كتاب و دانشنامه، بيش از 150 عنوان مقاله داخلي و خارجي و برگزاري و اجراي دهها كارگاه و طرح پژوهشي از جمله برخي اقدامات علمي دكتر بشير در طول ساليان گذشته در عرصه هاي داخلي و خارجي بشمار مي روند.
معاونت پژوهشي دانشكده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)، مديريت گروه ارتباطات و دين مركز تحقيقات دانشگاه امام صادق (ع)، رياست دانشكده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) و مدير مسئولي و سردبيري چندين نشريه برخي ديگر از فعاليتهاي علمي ايشان مي باشد.
دكتر بشير بيش از ده سال دبيري كميته علمي كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران را بر عهده داشته است و بركات زيادي در طول 25 سال گذشته از تلاشهاي علمي ايشان نصيب جامعه روابط عمومي كشور شده است.
دكتر حميد نطقي (1378-1299)، بنيانگذار روابط عمومي نوين ايران، براي هميشه طرز تفكر ما را در مورد روابط عمومي تغيير داد. وي از طريق دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي، كه خود در شكل دهي آن نقش بسزايي داشت به تربيت نيروهاي جوان، خوشفكر، مردم دوست و آشنا به مباني ارتباطات انساني و اجتماعي پرداخت.
موسسه كارگزار روابط عمومي از سال 1383 جايزه دكتر حميد نطقي بنيانگذار روابط عمومي ايران را در دو سطح ملي و بين المللي پايه گذاري كرد و تاكنون اين جايزه به پنج شخصيت برجسته علمي بين المللي؛ شادروان پروفسور كاظم معتمدنژاد پدر ارتباطات نوين ايران (25 آبان 1383)، پروفسور جيمز گرونيگ استاد ممتاز روابط عمومي در گروه ارتباطات دانشگاه مريلند كالج پارك آمريكا و مبدع نظريه "تعالي" (26 آبان 1384)، پروفسور علي اكبر جلالي پدر علم فناوري اطلاعات ايران (22 آبان 1388)، پروفسور علي اكبر فرهنگي پدر مديريت رسانه ايران (19 آذر 1391)، پروفسور سعيدرضا عاملي استاد ممتاز دانشگاه تهران (23 دي 1393) و دكتر يونس شكرخواه بنيانگذار روزنامه نگاري آنلاين (1393) اعطا شده است.
مقالات برتر پانزدهمين كنفرانس روابط عمومي ايران معرفي شد
هيات داوران پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران، مقالات برتر اين كنفرانس را معرفي كرد.
مقالات "سناريونگاري جايگاه روابط عمومي در سازمانهاي فرهنگي با توجه به كاركردهاي واقعيت مجازي و هوش مصنوعي در انقلاب اطلاعات" تاليف حسن عزيزيان دانشجوي دكتري رشته علوم ارتباطات و "تفكر مبتني بر سناريو و كاربرد هوش مصنوعي در روابط عمومي" تاليف سارا علياري دانشجوي دكتراي مديريت رسانه و صادق سكري كارشناس ارشد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي برگزيده شدند.
تقدير از 10 روابط عمومي فعال، خلاق و مسئوليت پذير
در مراسم افتتاحيه پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران با اعطاء تنديس طلايي روابط عمومي از10 روابط عمومي فعال، خلاق و مسئوليت پذير تجليل بعمل آمد.
در اين مراسم كه با حضور جمعي از شخصيتها برگزار شد از وحيد رحمتي رودسري مديركل روابط عمومي و تشريفات بين الملل سازمان بنادر و دريانوردي، داوود طالبي مدير روابط عمومي بانك توسعه تعاون، امير لعلي رئيس اداره كل روابط عمومي بانك صادرات ايران، سيد علي مير افضلي مدير روابط عمومي مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، مديريت روابط عمومي و امور بين الملل شركت سهامي بيمه ايران، احمدرضا اعصاري مدير روابط عمومي بيمه كوثر، محمدحسن ترابي مدير كل روابط عمومي شركت ملي پست و امين قنبري تجليل بعمل آمد.
همچنين در اين مراسم زهرا سعيدي رييس فراكسيون روابط عمومي و رسانه مجلس شوراي اسلامي و مريم سليمي به عنوان كارشناس برتر روابط عمومي مورد تقدير قرار گرفتند.
انتشار ويژه نامه پانزدهمين كنفرانس روابط عمومي ايران
همزمان با برگزاري پانزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران در تاريخ 30 مهر 1397، ويژه نامه اين كنفرانس با موضوع "سناريونگاري" منتشر شد.
در بخشی از اين ويژهنامه 72 صفحهاي، به پرونده زندگي حرفهاي دكتر حسن بشير استاد دانشگاه امام صادق (ع) اختصاص دارد.
پنجاهمين شماره فصلنامه كارگزار روابط عمومي «به صاحب امتيازي و مديرمسئولي مهدي باقريان و با سردبيري زهرا بابازاده گان» با بهاي 25 هزار تومان منتشر شد.