دستاوردها :

 

دستاوردهای دومین کنگره جهانی کارگزاران مسلمان روابط عمومی 19-17 آذر 1391


کنگره کارگزاران مسلمان روابط عمومی یک تجربه جالب بود

کنگره کارگزاران مسلمان روابط عمومی یک تجربه جالب بود. من به خصوص از تعداد زیاد شرکت کنندگان در این کنفرانس تحت تأثیر قرار گرفتم.
 رییس سازمان بین المللی مشاوره ارتباطات(ICCO) با بیان این مطلب، افزود: از جلساتی که با همکاران ایرانی و خارجی که برای حضور در این کنفرانس دعوت شده بودند داشتم لذت بردم.
جان لئپولد شويبروك گفت:  امیدوارم سخنرانی من خوب بوده باشد. متاسفانه مجبور بودم تا مطالبم را کوتاه کنم تا در زمان اختصاص داده شده بتوانم ارائه کنم. مباحثات جانبی جالبی با کارشناسان ایرانی به ویژه در مورد مدیریت بحران و مسائل داشتم.
وی با تشکر از پشتیبانی های دست اندرکاران کنگره، تصریح کرد: تفاوت بزرگ برای من حضور تعداد زیادی از نمایندگان اسلامی در این کنفرانس است. این البته برای ما که کلیسا و دولت از هم جدایند غیرمعمول است.

شويبروك ادامه داد: قبل از آمدن به ایران به من گفته شده بود که ایرانی ها بسیار مهمان نوازند. این یک واقعیت بود. من به ندرت چنین کشور مهمان نوازی را دیده ام.

وی در پایان افزود: این اولین سفر من به ایران بود و من از این که چقدر تهران مدرن است شگفت زده شدم. البته مثل همه شهرهای بزرگ مشکلاتی مانند ترافیک ناراحت کننده است.



دستاوردهای کنفرانس بین المللی روابط عمومی 1390-1383


این کنفرانس یک انقلاب بود

 جان ساندرز گفت: از دید من این کنفرانس یک انقلاب در زمینه روابط عمومی در کشور ایران بود. وی ضمن تبریک به دست اندرکاران این کنفرانس، افزود: اگر روابط عمومی درباره واقعیت است، پس واقعیت دقیقا همان چیزی است که روابط عمومی بیان می کند. ساندرز افزود: با هر ایرانی که در طول کنفرانس برخورد کردیم خونگرم، صمیمی و آگاه بود که اشتیاق شدیدی به یادگیری داشت و با چیزی که غربی ها می گویند، متفاوت است. وی گفت: شما مطالب زیادی برای گفتن دارید. سعی کنید این مطالب را به گوش افراد آن سوی مرزها برسانید تا جهان به سوی آرامش بیشتری پیش برود.




 


 

 

تحت تأثير قدرت روابط عمومی شما قرار گرفتيم

علاقه مندی مسئولان و دست اندر کاران دومين کنفرانس بين المللی روابط عمومی به آينده روابط عمومی در ايران مرا تحت تأثير قرار داده است. جيمز گرانيگ، پژوهشگر به نام روابط عمومی جهان با ارسال نامه ای به دبيرخانه دومين کنفرانس بين المللی روابط عمومی با بيان مطلب فوق بر حضور خود و همسرش لاريسا گرانيگ تأکيد کرد. وی در اين نامه نوشت: واقعيت اين است که از پيش توافق کرده بوديم در دومين کنفرانس بين المللی روابط عمومی در ايران سخنرانی کنيم. ما به توافق های صورت گرفته پايبند هستيم و در اين کنفرانس حضور خواهيم داشت. گرونيگ همچنين افزوده است: قرار است در 10 نوامبر (19 آبان ماه) در نيويورک جايزه ويژه روابط عمومی را از موسسه روابط عمومی آمريکا دريافت و 19 نوامبر (28 آبان ماه) نيز در سازمان ارتباطات ملی در بوستون سخنرانی کنم. جيمز گرانيگ پرفسور ممتاز رشته روابط عمومی در دپارتمان دانشگاه مريلند کالج پارک است و با مؤلف اثر "روابط عمومی ممتاز و سازمان های مؤثر" نيز در تأليف اين کتاب همکاری کرده است. علاوه بر اين کتاب، از گرونيگ 219 اثر به چاپ رسيده است. وی همچنين برنده 3 جايزه در زمينه روابط عمومی است. علاوه بر اين وی برنده بهترين جايزه دوران زندگی خود از سوی انجمن آموزش روزنامه نگاری و ارتباطات جمعی AEJMC و جايزهPauljdutchman برای تحقيقات پژوهش ممتاز بوده است.

 

 


 


 

ايران واقعی ... آن چنان که من ديدم
شميم عبدل جليل

ييس موسسه روابط عمومی مالزی

 

برای حضور در «سومين کنفرانس بين المللی روابط عمومی ايران» در تاريخ 12 تا 16 نوامبر 2006 (25 و 26 آبان ماه 1385)، هم هيجان زده بودم و هم نگران. بعضی از دوستان نصيحتم کردند که از اين کشور صرفنظر کنم چرا که ممکن است امن نباشد. آن ها پيشنهاد می کردند که منتظر کنفرانس ديگری در لندن يا واشنگتن باشم.
اما دعوت برای سخنرانی و برنامه ريزی که جذاب و جالب به نظر می رسيد، مقاومت و رد دعوت را مشکل می کرد. تماس با ايران از طريق موسسه «کارگزار روابط عمومی» که باسابقه ترين موسسه روابط عمومی ايران می باشد، به اندازه کافی قوی بود که 6 نفر از ما را در يک هيات کوچک در کنفرانس با موضوعی شفاف دور هم جمع کند: "مسووليت اجتماعی و پاسخگويی". به محض اين که وارد هواپيمايی ايران شديم، شخصی زمزمه کرد: "آمريکا وسايل يدکی هواپيما به ايران نمی فروشد، اين را می دانيد؟". ناگهان دگرگون شدم. معنی اين حرف چه می تواند باشد؟ سعی کردم خودم را دلداری دهم. بسياری از همکاران مالزيايی، چينی و ژاپنی ام با هواپيمای ايرانی پرواز کرده اند و از آن خوب تعريف کرده اند. پرواز به اندازه کافی جادار و راحت بود و خدمه پرواز نيز مودب، مفيد و ياريگر و زيبا بودند. تيک آف (کنده شدن هواپيما از زمين) توسط خلبان ايرانی با کارآيی و به راحتی انجام شد و ما سفر راحتی را حتی در دست اندازهای هوايی داشتيم.
در صندلی جلويی من يک زن خوش سيمای ايرانی به نام زهرا، با دو دختربچه زيبا نشسته بودند که در طول پرواز مرا بيدار نگه داشتند. بعد از حدود 8 ساعت، ما در ساعت 8:30 صبح در ايران که من آن را کاملا امن يافتم فرود آمديم. هوا سرد بود. پاييز داشت تمام می شد و زمستان شروع می شد. اولين برداشت من از مرد ايرانی زمانی شکل گرفت که با راهنمای تور که شاغل موسسه کارگزار روابط عمومی بود، ملاقات کردم. او در فرودگاه به استقبال ما آمده بود و بدون دست دادن گفت: " سلام و به ايران خوش آمديد".
از آن به بعد به هر چيز ايرانی که معرفی می شديم باعث خوشحالی ما می شد. ما می دانستيم که ايران که تا سال 1935 با نام پارس شناخته شده بود، در سال 1979 با فرار شاه از ايران به جمهوری اسلامی تبديل شد.
بر اساس گفته پروفسور احسان يارشاطر، پيشنهاد تغيير نام کشور توسط سفير ايران در آلمان داده شد که فکر می کرد مناسب است که کشور به نام خودش "ايران" ناميده شود. اين نه تنها علامتی برای شروعی جديد و آوردن کشور به جهان می شد، بلکه باعث برجسته شدن نژاد آريايی می شد چرا که نام ايران از ريشه آريا گرفته شده است. در دانشگاه آزاد اسلامی، با حضور رييس اين دانشگاه مهمانی رسمی خوشامدگويی با ما برگزار شد. دکتر عبداله جاسبی رياست اين دانشگاه از روابط عمومی و نقش مهمی که در پيشرفت ايران دارد حمايت می کند. اين دانشگاه دارای تعداد زيادی دانشگاه با بيش از يک ميليون دانشجو می باشد.
پس از آن عازم يک سفر زمينی 6 ساعته برای بازديد چشم اندازهای زيبا و مناطق ساحلی درياچه خزر شديم. در طول راه در دو رستوران توقف کرديم و از غذاهای خوشمزه ايرانی مانند کباب همراه با مقدار زيادی ماست و سالاد لذت برديم.
در ميان چشم اندازهای سرسبز به ديدن منطقه کوهستانی و آرام با آبشارهايی زيبا به نام شهر ماسوله (به معنی مومن) پرداختيم. در آن جا ما سالخوردگان ايرانی را ديديم که مشغول توليد صنايع دستی برای فروش بودند. همان طور که آقای تنگشير به ما می گفت آن ها بيشتر وقت شان را صرف راز و نياز با خداوند می کردند. ايشان در طول سفر به طور فوق العاده منظمی مراقب ما بود و همه جزييات را دقيقا بررسی می کرد تا از راحتی ما اطمينان حاصل کند. همراه با خداحافظی با اهالی ماسوله، آرامش آن جا را با خود به همراه آورديم. اقامت دو شبه ما در هتل آسمان اصفهان - که به نصف جهان معروف است،- بسيار کوتاه ولی در عين حال بسيار به ياد ماندنی بود. ما در مهمانی شام که توسط شهردار اصفهان بر پا شده بود با بهترين بريانی های بره پذيرايی شديم. ايشان به ما يادآوری کردند که «روابط عمومی با مردم شروع می شود و به مردم ختم می شود». از جمله چيزهايی که تقريبا در همه جای اصفهان ديده می شود، غذای خوب، مردم مهربان، فروشگاه ها و مراکز خريد، آثار معماری زيبا و دختران خوش رو می باشد که با هم قدم می زنند و مردان جوانی که با اتوبوس عازم رفتن به دانشگاه می باشند. تجار چينی، ژاپنی و فرانسوی و توريست ها و حتی يک کليسای بزرگ ارامنه توجه ما را به خود جلب می کرد.
شفافيت قابل توجه برنامه های کنفرانس غنای ميراث فرهنگی فارسی و مدرن بودن ايرانيان را نشان می داد.
نشست های کنفرانس بين المللی روابط عمومی ايران با نام خداوند بخشنده مهربان و با تلاوت آياتی از قرآن کريم آغاز شد.
دکتر حسام الدين بيان که يک انديشمند برجسته و ممتاز می باشد رياست جلسه را در طول کنفرانس برعهده داشت.
ما در اين کنفرانس انديشمندان ايرانی را ملاقات کرديم و به سخنرانی های خوب آن ها در زمينه های گوناگون گوش سپرديم. به عنوان مثال می توان از سخنرانی دکتر عيسی جلالی و دکتر ميترا حاجی زاده درباره «فيزيولوژی روابط عمومی» و دکتر علی اکبر جلالی درباره «روابط عمومی در هزاره سوم» ياد کرد.
من تجربه فوق العاده ای داشتم زمانی که در سالن کنفرانس بيش از 600 نفر (و البته بيش از 800 نفر) از حضار بارها پس از شنيدن آيات قرآن و نام حضرت محمد (ص) در بخش هايی از سخنرانی من يک صدا صلوات سر می دادند.
مهدی باقريان دبير کل کنفرانس و همکاران او به سختی تلاش کردند که کنفرانس بين المللی را به خوبی برگزار کنند. در اين کنفرانس شرکت کننده های خارجی از کشورهای مالزی، استراليا، فرانسه، هلند و کشورهای عربی، سخاوتمندی و مهمان نوازی خاص ايرانی را که قبلا به ندرت ديده بودند، تجربه کردند.
ما قرارداد همکاری را بين «موسسه کارگزار روابط عمومی» و «موسسه روابط عمومی مالزی» برای همکاری های بيشتر امضاء کرديم و مذاکراتی برای ترجمه کتاب «روابط عمومی دولتی، ترغيب و شخصيت و قدرت» نوشته «دتوک همدان ادنان» به فارسی برای آموزش روابط عمومی در ايران داشتيم.
در راه برگشت به کشور و در داخل هواپيمای ما همه هم رای بوديم که «اين ايرانی است که ما هرگز از طريق گزارشات رسانه ها نديده بوديم». امروز ما آرزو می کنيم که ايران همچنان در صلح و هماهنگ با جهان، موفق و پررونق باشد و همه جهانيان فرصتی بيابند که ايران واقعی و صلح طلب را ببينند.


وزیر امور خارجه برگزاری کنفرانس بین المللی روابط عمومی را ارزنده و مفید ارزیابی کرد

سید کمال خرازی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی نامه ای خطاب به مهدی باقریان دبیر اولین کنفرانس بین المللی روابط عمومی در ایران، برگزاری این کنفرانس را مفید و ارزنده ارزیابی کرد.
متن کامل نامه وزیر امور خارجه به شرح زیر می باشد:

جناب آقای مهدی باقریان
دبیر محترم کنفرانس بین المللی روابط عمومی

با سلام در اجرای فرمایش مقام معظم رهبری در سال پاسخ گویی و با عنایت به اهمیت و نقش روابط عمومی در دستیابی به اهداف سازمانی، برگزاری چنین همایشی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی با هدف تبادل نظر، تبیین و تشریح آخرین اطلاعات و شیوه های ارتباطات عمومی و بین المللی در جهان به ویژه در جمهوری اسلامی ایران مفید ارزیابی می شود.
وزارت امور خارجه نیز از این کنفرانس استقبال نموده و روابط عمومی وزارت متبوع به صورت فعال در این همایش مشارکت نمود. در پایان از زحمات جنابعالی و سایر دست اندرکاران امور برگزاری چنین همایش ارزنده ای صمیمانه تقدیر می گردد.

سیدکمال خرازی

وزیر امور خارجه