News
محمد علي بهتاش، تلاش براي ايجاد اداره هماهنگي دفاتر روابط عمومي كشور
۲۱ / ۴ / ۱۳۹۲

محمد علي بهتاش، تلاش براي ايجاد اداره هماهنگي دفاتر روابط عمومي كشور

اداره كل تبليغات دولت كنوني كه در گذشته دفتر هماهنگي تبليغات دولت و پيش از آن اداره كل هماهنگي روابط عمومي ها خوانده مي شد، در حقيقت يك نهاد هماهنگ كننده، حمايت كننده و پشتيباني كننده دفاتر روابط عمومي هاي كشور است. اين اداره كل از همان آغاز متولي روابط عمومي هاي بخش دولتي، نيمه دولتي و خصوصي در كشور بوده و با گردهم آوردن آنها، برگزاري سمينارها، نشست ها و جلسات تخصصي، انتشارات نشريات ويژه روابط عمومي و اختيار قرار دادن تجهيزات و وسايل كار از يك سو و طرح و پيشنهاد و مقررات و قوانين حمايت كنند. از سوي ديگر سهم به سزايي در پيشرفت، تكوين و تكامل روابط عمومي كشور داشته است. اين نهاد با تلاش ها و پيگيري هاي كساني به وجود آمد كه يكي از برجسته ترين آنها محمدعلي بهتاش است. وي با پشتكار و اهتمامي كه مي ورزيد و با تهيه طرح ها و ارايه پيشنهادهاي مستمر و مكرر در ايجاد اين نهاد هدايت كننده و مهم روابط عمومي كشور تلاش فراواني مبذول داشته است .

محمدعلي بهتاش در سال 1310 در شهرستان بروجرد در يك خانواده روحاني ديده به جهان گشود. وي دوران تحصيلات ابتدايي را در قم در كنار پدر خود كه از روحانيون تحصيل كرده نجف بود به پايان رساند وسپس همراه وي به بروجرد بازگشت. بهتاش در سال 1330 به تهران آمد و پس از اخذ ديپلم متوسطه به استخدام اداره كل انتشارات و راديو درآمد .

بهتاش در آغاز، مسئوليت جمع آوري و بررسي پرونده هاي آماري و اطلاعاتي را پذيرفت و از اين طريق و به تدريج به اهميت آمار و اطلاعات و امر اطلاع رساني پي برد و سپس در عمر كاري و اداري خود به تاسيس نهادهاي اطلاع رساني روابط عمومي پرداخت .

به سبب اهميتي كه جمع آوري، طبقه بندي، نشر و انتقال اطلاعات و اطلاع رساني در داخل و خارج از كشور يافته بود، دولت اقدام به تاسيس وزارت اطلاعات و جهانگردي نمود. در ماده يك قانون تاسيس وزارت اطلاعات و جهانگردي هدف از تاسيس اين وزارتخانه چنين آمده بود: نشر اخبار و تهيه و اجرا و تمركز و هماهنگ ساختن برنامه هاي انتشاراتي و اطلاعاتي كليه وزارتخانه ها و موسسات دولتي وابسته به دولت و بانك ها و شركت ها كه بيش از پنجاه درصد سهام آن متعلق به دولت است .

اداره آمار و بررسي هاي اداره كل انتشارات و راديو در وزارتخانه جديدالتاسيس به عنوان اداره كل مركز مدارك و اسناد ناميده مي شد. بهتاش مدت ها معاونت اين مركز را به عهده داشت و در حقيقت با سوابق كار در اداره قبلي، سرپرستي و فعاليت هاي آن را هدايت و سرپرستي مي كرد. وي جهت تسريع در اطلاع جويي، اطلاع يابي، جمع آوري اطلاعات، طبقه بندي و نشر آنها در كشور در سال 1353 از طريق وزارت اطلاعات و جهانگردي، تشكيل شوراي اطلاعات و انتشارات كشور در وزارت اطلاعات و جهانگردي با عضويت مسئولان واحدهاي اطلاعات، انتشارات و روابط عمومي وزارتخانه ها را به هيات دولت پيشنهاد كرد كه پيشنهاد وي مورد تصويب قرار گرفت .

محمدعلي بهتاش ضمن تهيه طرح هاي پيشنهادي كه تصويب پاره اي از آنها اساس ادارات، شوراها و نهادهاي روابط عمومي را تشكيل مي داد با دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي اولين و تنها مركز آموزش عالي كشور در رشته روابط عمومي نيز همكاري نزديك داشت و در برپايي كنفرانس ها و سمينارهاي روابط عمومي و همچنين سمينارهايي جهت بازگو كردن مسايل مردم اهتمام مي ورزيد. وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي همچنان به فعاليت خود ادامه داد و با سي سال خدمت مستمر در زمينه روابط عمومي و اطلاع رساني در مراحل نخستين آغاز كار و تاسيس اين رشته ها در كشور بازنشسته شد .